Новини
26 Вересня 2019
897

Великий розпродаж: Кабмін оголосив початок роботи радників з об’єктами приватизації

Уряд анонсував приватизацію ОПЗ, “Краснолиманської”, ОГХК, “Індару” та “Електроважмашу”

Кабінет Міністрів України має намір затвердити п’ять радників з “великої приватизації” – для ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ), ПрАТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” (ОГХК), вугільної компанії “Краснолиманська”, ДП “Завод “Електроважмаш” і ПрАТ “Індар”, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

“Я пообіцяв розблокувати велику приватизацію через призначення радників з приватизації для п’яти компаній: Одеського припортового заводу, вугільної компанії “Краснолиманська”, “Індару”, заводу “Електроважмаш” та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. Зробив. Тільки що погодив подання Фонду держмайна на Кабінет Міністрів про це”, – написав Милованов у соцмережі Facebook у вівторок.

Він уточнив, що залишилося кілька днів на інші погодження і рішення Кабміну, після чого радники зможуть розпочати роботу.

Він також зазначив, що після ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію до списку великих держпідприємств, що підлягають продажу, додасться ще 21 компанія.

“Мій заступник Павло Кухта відправив на погодження з приблизно 30 органами центральної влади 800 підприємств на приватизацію”, – додав міністр.

Як повідомлялося, ФДМУ провів конкурси з відбору інвестрадників для шести об’єктів з переліку підприємств “великої приватизації”. Для продажу ОПЗ фонд відібрав Pericles Global Advisory, яка перемогла у складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital.

“Конкорд Консалтинг” у складі консорціуму KPMG, “Бюро Маркуса”, Redcliffe Partners став радником приватизації вугільної компанії “Краснолиманська”, ПрАТ “Президент-готель” і ПрАТ “Індар”. “Електроважмаш”, згідно з результатами конкурсів, має готувати до приватизації “KMPG Україна” у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а “Об’єднану гірничо-хімічну компанію” (ОГХК) – “BDO корпоративні фінанси” у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise. Проте їхню роботу було заблоковано судовим рішенням.

Проект держбюджету на 2020 рік передбачає надходження в 5 млрд грн від приватизації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram