Новини
10 Серпня 2020
920

Великі втрати: Huawei припинить виробництво смартфонів на базі процесора Kirin

Рішення набирає чинності з середини вересня, причина – американські санкції

Компанія Huawei Technologies з середини вересня 2020 року припиняє виробництво смартфонів на базі процесора Kirin через введені США санкції, повідомляє агентство AP з посиланням на заяву голови споживчого підрозділу Huawei Річарда Юя.

“Це дуже велика втрата для нас. На жаль, через другий раунд американських санкцій наші постачальники процесорів приймали замовлення тільки до 15 травня. Виробництво припиниться 15 вересня. Цей рік може стати останнім для високопродуктивних процесорів Huawei Kirin”, – зазначив він.

І додав, що у виробництва смартфонів Huawei “немає процесорів і немає постачань”. Таким чином, смартфон Mate 40, який був анонсований до випуску у вересні, стане останнім смартфоном на базі процесора Kirin.

Китайський IT-гігант був внесений США до чорного списку компаній у травні минулого року, оскільки, на думку американської влади, телекомунікаційне обладнання Huawei використовується для шпигунства на користь Пекіна.

У рамках санкцій американським виробникам і розробникам було заборонено продавати Huawei і всім її підрозділам технології та компоненти без отримання дозволу американського уряду.

Відповідно до нових обмежень, прийнятих Міністерством торгівлі США у травні цього року, світові виробники не можуть використовувати американські технології для виробництва компонентів для Huawei.

“Під дію обмежень потрапили й підрозділ Huawei Technologies – компанія HiSilicon, яка займається розробкою процесорів Kirin з використанням ПЗ американських компаній, і тайванська компанія TSMC, яка виробляє процесори Kirin для Huawei”, – зазначає Комерсант.

Попри це, Huawei за підсумками II кварталу стала найбільшим продавцем смартфонів у світі, вперше обігнавши Samsung, згідно з оцінками Canalys.

Так, китайська компанія продала з квітня по червень 55,8 млн смартфонів, що на 5% нижче за показник другого кварталу 2019 року. Samsung за цей період продав 53,7 млн ​​смартфонів, на 30% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того Investory News писали, що на ринку смартфонів у Китаї Apple поступилася першим місцем Huawei. Жителі країни підтримують вітчизняного виробника, який до того ж вміє працювати у мережах 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram