Новини
22 Жовтня 2020
719

Великі втрати: Авіахолдинг IAG закінчив III квартал зі збитком у €1,3 мільярда

У четвертому кварталі компанія здійснюватиме рейси на рівні близько 30% від минулого року

Чистий збиток холдингу IAG, який об’єднує британську авіакомпанію British Airways, ірландську Aer Lingus, а також іспанські Iberia, Vueling та LEVEL, у третьому фінансовому кварталі склав €1,3 млрд проти чистого прибутку €1,4 млрд роком раніше, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Зазначається, що збиток виявився значно гіршим за очікування аналітиків, які прогнозували, що він складе €920 млн. При цьому виторг IAG знизився у шість разів, до €1,2 млрд.

У компанії також повідомили, що у четвертому кварталі здійснюватимуться рейси на рівні близько 30% від минулого року – раніше IAG очікувала 40%-й рівень. “Зниження відбувається в умовах, коли з ростом числа хворих різні країни вводять нові карантинні заходи й обмеження”, – пояснили в компанії.

І додали, що загальна кількість бронювань не відповідала очікуванням через додаткові заходи, введені урядами багатьох європейських країн у відповідь на другу хвилю COVID-19, враховуючи поширення місцевих локдаунів і розширення карантинних вимог для мандрівників з дедалі більшої кількості країн.

Раніше Investory News писали, що збиток авіаперевізників за січень-вересень може сягнути $253 мільярдів. Найбільше постраждають перевізники в Європі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Про те, як світова авіаіндустрія відновлює польоти можна прочитати в матеріалі Investory News “Знову в небо: Авіаперевізники змінюють правила – на що повинні розраховувати любителі мандрівок?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram