Новини
12 Лютого 2021
676

Великі плани: Україна у грудні хоче запустити супутник у співпраці зі SpaceX

Космічний апарат наразі майже готовий

Україна проводить активні перемовини щодо запуску у грудні цього року власного супутника дистанційного зондування землі “Січ 2-30 (2-1)” у співпраці з компанією SpaceX Ілона Маска. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в ефірі Першого ділового.

Політик наголосив, що наразі необхідно уточнити всі технічні моменти щодо сумісності “Січ 2-30 (2-1)” з ракетним носієм SpaceX, щоб зрозуміти, наскільки доцільною може бути така ініціатива.

“Супутник майже готовий. Він вимагає кінцевого аналізу та експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску”, — зазначив пан Уруський. І додав, що особисто побував у Дніпрі на “Південмаші”, де перевірив реальний стан космічного апарату.

“Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років тому. Тому дійсно це стає визначною подією для нас”, — наголосив очільник відомства.

Нагадаємо, наприкінці січня SpaceX Ілона Маска запустила ракету з рекордною кількістю супутників. Подія підтвердила той факт, що інтерес до освоєння космосу постійно зростає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram