Новини
23 Серпня 2019
1 556

Велике поглинання: Свинка Пеппа змінює власника

Американський виробник іграшок Hasbro придбає власника Peppa Pig Entertainment One за $4 мільярди

Компанія Hasbro Inc. анонсувала найбільшу угоду за час свого існування. Виробник іграшок Nerf та Power Rangers має намір викупити Entertainment One Ltd., студію, що займається створенням фільмів, телевізійних шоу, анімацій та музики. Також компанія придбає дитячі бренди, зокрема Peppa Pig, які допомагають виходу на закордонні ринки, такі як Китай. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву Hasbro.

Hasbro заплатить £5,60 ($6,83) за акцію, з премією у 26,4% до ціни закриття компанії в четвер. Компанія також повідомила, що Hasbro профінансує покупку за рахунок позикових коштів і від $1 млрд до $1,25 млрд готівкою. Банк Америки погодився надати бридж-кредит для фінансування поглинання. Акції Hasbro впали на 4% після закриття торгів у четвер до $109,80.

Джон Тинкер, аналітик Gabelli & Co вважає, що ця угода може вивести бізнес Hasbro на новий рівень.

Угода додасть в портфель Hasbro нові бренди, наприклад, виробника іграшок, відомого своєю настільною грою Monopoly і дитячою глиною Play-Doh. Це дасть можливість компанії розширювати свою пропозицію на ринку дитячих розважальних товарів.

Серед найбільш цінних розваг Entertainment One — Peppa Pig, дитячий мультфільм, якому в цьому році виповнилося 15 років. Група заявила, що мультфільм приніс £90,2 млн ($110,06 млн) доходу за рік, що на 20% більше, ніж роком раніше, оскільки Peppa Pig продовжувала набирати обороти за межами Великобританії.

Брайен Голднер — голова і виконавчий директор Hasbro стверджує, що компанія буде використовувати розважальні можливості Entertainment One, щоб виводити бренди, які залучають геймерів та шанувальників, на всі екрани по всьому світу.

За даними агенції, очікується, що топ-менеджери Entertainment One приєднаються до Hasbro, яка сподівається скоротити витрати об’єднаної групи на $130 млн до 2022 р. Hasbro збирається перенести значну частину іграшкового бізнесу Entertainment One на власний ринок і спробує підтримати прибутковість ліцензування і мерчандайзингу.

Нагадаємо, Hello Kitty оштрафували за обмеження дій трейдерів. Єврокомісія оштрафувала компанію Sanrio на €6,2 млн за 11-річне порушення правил конкуренції.

А Investory News підготували добірку найдорожчих іграшок світу.  Найкоштовнішою виявилась механічна лялька L’Oiseleur (“Птахолов”) за $6,25 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram