Новини
4 Лютого 2021
832

Велика приватизація: Рада розблокувала законопроект про заборону аукціонів

Таке рішення підтримали 284 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) підтримала в першому читанні законопроект №4543 “Про внесення зміни до розділу V “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про приватизацію державного та комунального майна” щодо приватизації об’єктів великої приватизації”. Рішення підтримали 284 народних депутатів.

Законопроект передбачає скасування заборони на проведення аукціонів з великої приватизації, яка була встановлена ​​у 2020 році у зв’язку з пандемією коронавірусу. Цього року Фонд державного майна планує отримати від приватизації 12 млрд грн.

“З метою наповнення державного бюджету коштами від продажу об’єктів великої приватизації доцільно зняти законодавчі обмеження на прийняття будь-яких заходів щодо приватизації об’єктів великої приватизації, зокрема проведення аукціонів”, — йдеться в пояснювальній записці.

Однак в разі потреби Кабінет міністрів України зможе застосувати обмеження на проведення великої приватизації.

Нагадаємо, торік від продажу об’єктів малої приватизації надійшло до державного бюджету понад 1,4 млрд грн.  Серед проданих об’єктів — підприємство “Київпассервіс” за 230 млн грн, і київський готель “Дніпро” за 1,1 млрд грн.

Як писали раніше Investory News, Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні Вишняківський спиртзавод у Полтавській області за рекордну ціну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram