Новини
5 Лютого 2020
1 177

Велика Британія з 2035 року відмовиться від нових бензинових і гібридних автомобілів

Раніше країна планувала ввести заборону на такі авто з 2040 року

Уряд Великої Британії заявив, що планує перенести на п’ять років раніше заборону на продаж у країні нових автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), зокрема гібридні двигуни, — з 2040 на 2035 р., пише Reuters.

Міністр у справах бізнесу та енергетики Андреа Ледсом заявила, що у Великій Британії вже багато досягнень в області боротьби проти зміни клімату і вона має намір активізувати зусилля по “девуглеводенізаціі” кожного сектора економіки.

“Програма цього уряду обсягом £1,5 млрд ($1,95 млрд — ред.) спрямована на те, щоб максимально спростити володіння електромобілем, і ця програма працює. Тільки в минулому році електромобілі продавалися тут з частотою раз у 15 хвилин в середньому”, — повідомив міністр транспорту Гран Шаппс.

Однак незалежна Асоціація автомобільної промисловості Великої Британії (SMMT) піддала критиці перенесення термінів.

“З урахуванням поточного попиту на цю все ще дорогу технологію продажі все ще занадто малі. Очевидно, що прискорення руху цим шляхом надзвичайно складне і вимагає чогось більшого, ніж тільки інвестиції з боку учасників індустрії. Йдеться про трансформацію всього ринку, а у нас все ще немає ясності по ряду планів, зокрема спеціальних грантів для покупців електромобілів. Крім того, мережа зарядних станцій у Великій Британії все ще недостатньо розвинена”, — йдеться в заяві SMMT.

Заборону на продаж нових автомобілів з ДВЗ планують влади не тільки Великої Британії, але й ряду інших країн.

В ЄС прийнята стратегія з повної відмови від автомобілів з викидами до 2050 р. Деякі європейські країни встановили для себе більш ранні терміни. Так, наприклад, Франція — з 2040 р., Данія — з 2030 р. для звичайних ДВЗ, з 2035 р. — для гібридів, Нідерланди — з 2030 р.

Як писали раніше Investory News, General Motors інвестує $2,2 млрд у свій завод в Детройті для виробництва електрокарів та акумуляторів для них. Це дозволить створити 2,2 тис. робочих місць.

Нагадаємо, у січні український автопарк поповнився майже на 7,1 тис. нових легкових авто, що на 35% більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram