Новини
19 Березня 2020
847

Велика Британія витратить £22 мільярди на підтримку звільненим працівникам

Таку ж суму обіцяв міністр фінансів Ріші Сунак підприємствам для утримання робітників

Уряд Великої Британії має витратити £22 млрд ($26 млрд) протягом наступного року, щоб допомогти працівникам, які стикаються з безробіттям через коронавірус, повідомляє Reuters.

За словами аналітичного центру Resolution Foundation, ця сума, приблизно еквівалентна тій сумі, яку міністр фінансів Ріші Сунак пообіцяв підприємствам у вівторок, 17 березня, що дозволить деяким фірмам тимчасово утримувати персонал і пом’якшить удар по тим, хто втратив роботу.

Уряд має фінансувати підприємства, щоб переводити співробітників, які їм не потрібні, в оплачувану відпустку на дві третини від їх звичайної зарплати на шість місяців, а не робити їх зайвими. Це коштувало б £8 млрд ($9,25 млрд), якби допомогло мільйону робочих.

“Це гарантує, що вони зможуть швидко розібратися в ситуації, коли покращаться умови”, — сказав виконавчий директор Resolution Foundation Торстен Белл.

Як стверджують в аналітичному центрі, дешевшим варіантом було б платити непотрібним працівникам £151 ($174) в тиждень — аналогічно рівню оплати праці жінок, які беруть відпустку по вагітності та пологах — що буде коштувати £3 млрд ($3,47 млрд).

Збільшення основних посібників з безробіття, які в реальному вираженні не вище, ніж на початку 1990-х рр., з £74 на тиждень до £100, обійдеться у £10 млрд ($11,5 млрд).

Збільшення інших перевірених засобів на 10% обійдеться ще в £3 млрд, а загальна вартість складе £22 млрд.

“Такий підхід показав би, що уряд прагне робити все можливе для підтримки сімейних бюджетів і пом’якшення рівня життя, яке постраждало від більш широкого економічного шоку”, — сказав Белл.

Як відомо, Європейський Центральний банк запускає програму викупу цінних паперів на €750 млрд ($810 млрд) для підтримки фінансової стабільності в умовах поширення коронавірусу нового типу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram