Новини
2 Березня 2021
865

Велика Британія приймає заявки на безмитний імпорт яєць з України

Безмитна тарифна квота на другий квартал 2021 року становить 50% від визначеної угодою кількості

Британське державне агентство аграрних платежів опублікувало правила розподілу безмитної тарифної квоти на яйця птиці та альбуміни з України, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що правила розподілу безмитної тарифної квоти на яйця птиці та альбуміни з України здійснюються відповідно до положень Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

Адміністрування безмитних тарифних квот на цю продукцію у Великій Британії здійснюється через систему імпортних ліцензій. Обсяг квоти розподіляється рівними частинами щоквартально — по 25% від загального обсягу квоти.

За інформацією прес-служби, британський уряд оголосив про початок приймання заявок на імпорт українських яєць птиці на другий квартал 2021 року. Оскільки заявок на імпорт яєць і альбумінів з України за перший квартал поточного року не приймали, безмитна тарифна квота на другий квартал 2021 року становить 50% від визначеної угодою кількості (204,5 т продукції).

Крайній термін подачі заявки імпортером для здійснення безмитного імпорту в другому кварталі 2021 року — 5 березня.

Заявку на отримання ліцензії на імпорт може подати будь-яка британська компанія, яка імпортувала щонайменше 25 т аналогічної продукції в період з 17 вересня 2019 року до 16 вересня 2020 року або з 17 вересня 2018 року до 16 вересня 2019 року. Термін дії ліцензії на імпорт — 9 місяців (до 31 грудня 2021 року).

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України — майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торгові можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Як відомо, Держпродспоживслужба України та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram