Новини
17 Березня 2022
1 236

Велика Британія для українців-біженців: Два шляхи переїзду

Однак батьківщина Шекспіра вкрай неохоче приймає у себе громадян інших країн

На цей час є всього два способи легально перебувати у Великій Британії в статусі біженця. Батьківщина Шекспіра вкрай неохоче приймає у себе громадян інших країн і навмисне затягує з процесом надання притулку, пише УНІАН.

Борис Джонсон обіцяв, що його країна активно допомагатиме українцям, які біжать від війни, а її громадяни нададуть житло і підтримку. Насправді навіть судячи із соцмереж, самі англійці не особливо рвуться до таких дій, хоча Бенедикт Камбербетч готовий прийняти біженців, а це не може не подавати надію.

Зараз приїхати в Англію, рятуючись від військових дій, можна двома способами:

• Близькі родичі

Глава британського МВС Пріті Патель нещодавно заявила, що опинитися в Британії в статусі біженця може тільки українець, близькі родичі якого там живуть. При цьому, отримати візу потрібно до в’їзду на острови. Навіть якщо ви приїхали в Кале — континентальний порт — вам, швидше за все, видадуть якісь снеки та відправлять назад до Парижу, Брюсселю або Ліль.

Там ви заповнюєте онлайн-заявку і чекаєте тиждень перш ніж пройдете співбесіду. Якщо все-таки процедура закінчиться успішно, то в країні українець легально зможе перебувати до трьох років.

• Програма спонсорства

Пару днів тому Велика Британія оголосила ще про один варіант еміграції з України для громадян країни. Ви можете приїхати без візи та родичів в країні, але тільки якщо знайдете собі спонсора серед резидентів. При цьому, резидентом вважається не тільки громадянин, але й будь-яка людина, яка проживає в Англії законно. Зобов’язання у спонсора тільки одне — на пів року надати житло українцю.

Держава компенсує спонсору £350 за кожного українця, а біженець, своєю чергою, отримує доступ до ринку праці та медичного обслуговування. Легально перебувати в країні можна три роки.

Дістатися до Англії можна безплатно — для цього вам потрібно сісти на поїзд компанії Eurotunnel, які відправляються з Парижа, Брюсселя, Амстердама або Ліля. Другий варіант — літаками компанії Wizzair, які літають з тієї ж Польщі. Перевізник виділив 100 000 безплатних авіаквитків, які можна отримати за українським паспортом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram