Новини
12 Травня 2021
998

Велика Британія дає бій фастфуду

Королівство заборонить рекламу шкідливої їжі в інтернеті

Британський уряд представив пакет заходів, який передбачає заборону на трансляцію реклами фастфуду на телебаченні до 21:00, а також повну заборону на показ такої реклами в інтернеті, повідомляє Bloomberg.

Заходи є частиною масштабної кампанії з боротьби з ожирінням у країні.

Адміністрація Бориса Джонсона зобов’яже компанії з більш ніж 250 співробітниками, зокрема мережі ресторанів та паби, вказувати калорійність у стравах.

Крім того, з квітня наступного року в супермаркетах буде заборонено включати продукти з високим вмістом цукру, солі та жиру в маркетингові акції, які пропонують отримати додатковий продукт безплатно при покупці одного або декількох.

Інші заходи з боротьби з ожирінням, оголошені урядом, включають створення нової схеми стимулювання “Fit Miles”. Автори програми мають намір вивчити та розробити систему винагород, які сприятимуть переходу населення на більш здорове харчування.

Ці зміни є частиною законопроекту, спрямованого на “відродження Великої Британії після коронавірусної кризи”. Лікарі визнали, що надмірна вага є одним із чинників високого рівня смертності від коронавірусу.

Крім цього, ожиріння вважається фактором ризику для розвитку інших небезпечних захворювань, зокрема діабету, серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.

Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон перехворів Covid-19 торік. В тяжкому перебігу хвороби він також звинуватив свою зайву вагу. “У мене було дуже поширене захворювання. Друзі мої, я був занадто товстим”, — сказав він на конференції Консервативної партії у жовтні.

За даними міністерства охорони здоров’я Великої Британії, з 1980 року по 2019 рік частка чоловіків в Англії, які страждають ожирінням, зросла з 6% до 27%, частка жінок — з 9% до 29%.

Нагадаємо, голова КНР Сі Цзіньпін закликав міста розробити “творчі рішення” щодо скорочення харчових відходів. За словами політика, обсяг харчових відходів у країні “шокує та засмучує”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram