Новини
24 Вересня 2019
1 006

Величне IPO: Азійський підрозділ AB InBev залучив $5 мільярдів

Це стало другим за обсягом розміщенням 2019 року

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev SA (AB InBev) заявила, що залучила близько $5 млрд у ході IPO на Гонконзькій фондовій біржі свого азійського підрозділу Budweiser Brewing Company APAC Ltd., попри  нестабільну ситуацію у місті, повідомляє Reuters.

IPO Budweiser стало найбільшим для Гонконзької фондової біржі і другим за величиною в усьому світі в цьому році (після розміщення Uber Technologies на $8,1 млрд в Нью-Йорку), за даними Dealogic.

І нагадує, що у липні AB InBev відклала операцію з розміщення акцій, в ході якої прагнула залучити $9,8 млрд, пославшись на “декілька факторів, враховуючи ринкові умови, що домінують наразі”.

Також зазначається, що Topsports International Holdings – компанія з виробництва спортивного одягу китайського ритейлера взуття Belle International, у вівторок запустила IPO в Гонконзі на суму до $1,2 млрд доларів.

“Розміщення AB InBev і Topsports – одні з небагатьох великих IPO, які стали певним тестуванням для інвесторів, настрої яких часто змінювалися через антиурядові протести, що хвилюють Гонконг протягом майже чотирьох місяців і чинять тиск на його фондовий ринок”, – йдеться у повідомленні.

У своїй заяві у вівторок, AB InBev повідомила, що IPO Budweiser Brewing Company APAC Ltd було оцінено у 27 гонкогських доларів ($3,44) за акцію. “Нижня межа орієнтовного діапазону від 27 до 30 гонконгських доларів (від $3,45 до $3,83)”, – пише видання.

До того ж, це IPO містило рідкісний варіант “збільшення”, завдяки якому бельгійській пивоварній компанії вдалося продати на 36,8% акцій більше.

За інформацією джерел видання, без участі австралійського бізнесу компанії – Asahi Group Holdings Ltd, діяльність AB InBev у Азійсько-Тихоокеанському регіоні буде більше орієнтована на такі швидкорослі ринки, як Китай, Індія і В’єтнам.

“Компанія володіє першокласними активами, і без повільного зростання австралійських операцій угода стала більш привабливою, ніж могла бути минулого разу”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що сьогоднішня низька цінова пропозиція надасть акціям вищого потенціалу на публічному ринку. У майбутньому вартість Budweiser складе $45,6 млрд.

Раніше Investory News писали, що AB InBev повернулася до ідеї проведення первинного розміщення акцій свого азійського бізнесу Budweiser Brewing Company APAC Ltd. на Гонконзькій фондовій біржі.

А в середині вересня остаточно вирішила провести IPO, сподіваючись залучити до $4,85 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram