Новини
10 Жовтня 2019
829

Ведуть перемовини: Угорська MOL придбає частку Chevron за $2 мільярди

Chevron розпродується, бо вирішила переорієнтуватися на внутрішнє виробництво

Угорська енергетична компанія MOL веде переговори щодо придбання частки Chevron у гігантському родовищі нафти в Азербайджані на суму понад $2 мільярди, повідомляє Reuters.

І Chevron, і його американський конкурент Exxon Mobil – одна з найбільших енергетичних компаній світу, прагнуть продати свої частки на родовищі “Азері-Чираг-Гюнешлі” в Каспійському морі. “Оскільки переорієнтувалися на внутрішнє виробництво”, – пише видання.

Спочатку MOL цікавилася долями обох нафтових компаній в цій галузі, але вирішила брати участь в торгах тільки за 9,57% акцій Chevron.

Chevron і MOL обидві відмовилися від коментарів.

Обговорення почалися, коли угорський уряд на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном заявив про прагнення розвивати більш тісні відносини з країнами Центральної Азії.

Exxon продовжує шукати покупця для 6,8% акцій в цій області. Процес продажу контролює Банк Америки Merrill Lynch.

“Exxon Mobil перевіряє ринковий інтерес до своїх виробничих активів в Азербайджані. Ми постійно перевіряємо наші активи на предмет їх внеску в задоволення операційних потреб компанії, фінансових цілей та їх потенційної цінності для інших”, – зазначила прес-секретар Exxon Джулі Кінг.

Раніше в цьому році MOL заявила, що прагне зберегти видобуток в 110-130 тис. барелів нафтового еквівалента на день до 2023 року, додавши при цьому 350 млн барелів запасів нафти й газу за той же період.

Видобуток нафти й газу MOL зосереджено в Хорватії та Угорщині, на які припадає 64% загального обсягу видобутку. Компанія має видобуток у Північному морі, Іраку й Росії.

Нагадаємо, що американська нафтогазова компанія Exxon Mobil Corp розглядає можливість продажу своїх офшорних активів в Малайзії за $3 млрд. Однак компанія все ще може відмовитися від цієї ідеї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram