Новини
20 Березня 2022
619

Ведення бізнесу на період воєнного стану потребує подання декларації до Мінекономіки

Терміни дії ліцензій та дозвільних документів продовжуються на період воєнного стану

Кабінет Міністрів України (КМУ) зобов’язав у період воєнного стану суб’єкти господарювання для ведення бізнесу подавати декларації до Міністерства економіки, вказавши в них відомості щодо юридичної особи або фізособи-підприємця, їх місцезнаходження та інші дані.

Відповідну ухвалу від 18 березня 2022 року №314 розміщено на “Урядовому порталі”.

Згідно з нею, представники бізнесу у сфері охоронної діяльності мають подати відповідну декларацію до Міністерства внутрішніх справ.

Декларація може бути подана у паперовій чи електронній формі — через портал “Дія” або центр адміністративних послуг.

Водночас представники бізнесу, які розпочали роботу на основі такої декларації, але їхня діяльність потребує дозвільних документів, невідкладно, але не пізніше одного місяця після припинення або скасування воєнного стану повинні звернутися до відповідних органів ліцензування та отримати необхідні дозволи без зупинення своєї діяльності, зазначено в ухвалі уряду.

Також Кабмін встановив, що на період воєнного стану зупиняються терміни звернення за отриманням публічних послуг відповідно до законодавства. З дня припинення або скасування воєнного стану ці терміни продовжуються з урахуванням часу, який минув до їх зупинення, свідчить рішення.

Терміни дії ліцензій та дозвільних документів продовжуються на період воєнного стану, встановив уряд.

Постанова діє з дня її публікації й до припинення або скасування воєнного стану.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України погодив проєкт рішень для підтримки української економіки, щоб забезпечити роботу бізнесу та зайнятість людей там, де безпека дозволяє

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram