Новини
15 Липня 2020
722

Вдало відзвітували: Прибуток JPMorgan перевершив очікування

Гендиректор банку запевняє – вони готові до будь-яких подій завдяки міцному балансу

У вівторок, 14 липня, сезон квартальної звітності відкрив найбільший у США за розмірами своїх активів JPMorgan Chase (JPM), показавши сильніші, ніж очікувалося, результати, повідомляють Yahoo Finance.

Видання зазначає, що виторг склав $33,83 млрд проти очікуваних $30,4 млрд, при цьому скоригований прибуток на акцію – $1,38 проти прогнозу в $1,05.

“Значною мірою JPMorgan допомогло істотне зростання доходів від трейдингу, чому сприяла висока волатильність ринку на фоні пандемії”, – йдеться у повідомленні.

Проте, чистий прибуток банку скоротився на 51%, оскільки він виділив $8,9 млрд у вигляді резервів – в очікуванні можливих втрат за “поганими” кредитами через спалах вірусу.

Що стосується акцій банку, то вони торгувалися приблизно на 4% вище – по $100 за акцію на премаркеті у вівторок, у порівнянні з рівнем $97,65 за акцію на момент закриття торгів минулого понеділка.

Як зазначив генеральний директор банку Джеймі Даймон, банк отримав “найвищий квартальний прибуток за всю історію”, а вже потім виділив резерви на випадок збитків за кредитами, повідомляє Inv.com.

При цьому він упевнений, що навіть попри велику невизначеність в економіці в майбутньому, банк готовий до будь-яких подій, “оскільки його міцний баланс дозволяє йому залишатися надійним портом під час шторму”.

“Завдяки більш ніж $34 млрд у вигляді кредитних резервів і ліквідності понад $1,5 трлн на додаток до базового капіталу першого рівня розміром $191 млрд, ніякі шторми йому не загрожують”, – запевнив він.

І додав, що банк може продовжувати обслуговувати всі зацікавлені сторони та виплачувати дивіденди, якщо економічна ситуація істотно не погіршиться у матеріальному плані.

Раніше Investory News писали, JPMorgan інвестує $125 млн у програми з заощадження накопичень. Так у компанії намагалися навчити населення долати матеріальні труднощі, щоб бути фінансово незалежними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram