Новини
21 Червня 2019
890

Вдало розмістили: Україна отримала €1 млрд від єврооблігацій

Кошти перерахували на рахунки Держказначейства та спрямують на фінансування бюджетних потреб

У четвер, 20 червня, Україна отримала кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики (єврооблігацій) обсягом €1 млрд із дохідністю 6,75% і зі строком погашення 20 червня 2026 року. Єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Як зазначається, кошти від розміщення нових випусків єврооблігацій будуть використані для фінансування державного бюджету України. Наразі вони перераховані на рахунки Державної казначейської служби України.

“Семирічні єврооблігації в основному були розміщені серед фондів, що управляють активами, пенсійних та страхових фондів (85%). Частка хедж фондів склала 10% від інвестицій, тоді як частка банків та індивідуальних інвесторів склала 2%. Суверенні інвестиційні фонди склали 3% інвесторів”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, більшу частину випуску обсягом €1 млрд придбали інвестори зі Сполученого Королівства, Сполучених Штатів, Німеччини та інших країн Європейського Союзу. “Їх частка склала 32%, 27%, 17% та 13% відповідно. Інвестори зі Швейцарії купили 7% від випуску, тоді як частка інвесторів з Азії склала 4%”, – зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно Україна вперше за останні 15 років оголосила про прайсинг нових єврооблігацій обсягом €1 млрд з кінцевим строком погашення 20 червня 2026 року. Новому випуску присвоєно рейтинг B- рейтинговим агентством Standard & Poor’s та B- рейтинговим агентством Fitch.

У березні Україна збільшила суму випуску 10-річних єврооблігацій з терміном погашення 1 листопада 2028 року і купоном 9,75% на $350 млн. Розрахунки по транзакції відбудуться 21 березня 2019 року. Організатором випуску виступив міжнародний інвестабанк JP Morgan.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram