Новини
3 Липня 2020
1 075

Вдалий рік: Акції норвезької біотех-компанії подорожчали більш ніж на 600%

Компанія стане постачальником матеріалів для виробництва можливої ​​вакцини від коронавірусу

У 2020 році акції норвезької біотех-компанії ArcticZymes Technologies ASA зросли в ціні більш ніж на 600%, завдяки пандемії коронавірусу й тим зусиллям, які здійснює фармацевтична сфера для боротьби з COVID-19, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що 2 липня акції компанії зростали на 23,7%, до 36,6 норвезької крони (приблизно $3,9 за папір). “До такого різкого зростання призвело повідомлення компанії, що вона домовилася з італійською ReiThera Srl щодо постачання компонентів для розробки та виробництва потенційної вакцини від коронавірусу. Наразі ринкова капіталізація компанії оцінюється в 1,76 млрд норвезьких крон ($190 млн)”, – йдеться у повідомленні.

До червня компанія мала назву Biotech Pharmacon. Вона базується у норвезькому місті Тромсе. “Займається пошуками в арктичних водах необхідних ферментів для молекулярних досліджень, клінічної діагностики та лікування”, – зазначається на сайті.

І додається, що цього року Arctic Zymes прийняла нову стратегію розвитку: вона сфокусується на видобутку ферментів і має намір закінчити рік з прибутком, хоча останні кілька років була збитковою.

Так, у першому кварталі компанії вдалося більш ніж подвоїти продажі завдяки зростанню постачання тестів на коронавірус. “23 квітня за один день акції компанії збільшилися відразу на 52%”, – зазначає Bloomberg.

Тим часом фармацевтичний гігант Pfizer витратить $1 мільярд на якнайшвидше створення вакцини. Уже навіть проводять клінічні випробування і планують розпочати вакцинацію восени.

Про те, як багатіють на пандемії можна прочитати в матеріалі Investory News “Заробити на “короні”: 10 мільярдерів, які збільшили свої статки на медичних препаратах і тестах”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram