Бiзнес
21 Лютого 2019
3 379

Вдалий рік: $254 млрд та інші важливі цифри венчурного ринку

Найбільші угоди, найперспективніші напрямки та участь України

2018 р. став роком рекордів для глобального венчурного ринку. Загалом у світі зібрали $254 млрд венчурних інвестицій. Це майже на $70 млрд більше, ніж минулого року. З іншого боку, за даними звіту Venture Pulse, від KPMG Enterprise, загальна кількість угод знизилася до шестирічного мінімуму – 15,3 тис.

Автори дослідження прогнозують, що досягти поліпшення досягнутих результатів у 2019 р. може бути проблематично. Проте, на їхню думку, кількість угод на ринку зменшуватиметься, але їх розміри, навпаки, зростатимуть. Також, як і минулого року, найбільше приваблюватимуть інвесторів стартапи, що займаються штучним інтелектом, медтехом, біотехом та розвивають транспортні рішення.

Щодо України, також можна відмітити тренд зростання кількості та об’ємів угод. Згідно з дослідженням TECH ECOSYSTEM GUIDE TO UKRAINE 2019, інвестиції в українські стартапи у 2018 р. склали $290 млн. У минулому році ця сума була дещо меншою – $265 млн. При цьому Україна не відстає від глобального тренду: кількість укладених угод менша, ніж у 2017 р. – 33 проти 44.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram