Новини
5 Травня 2020
932

Вдала угода: Випуск Україною облігацій в євро визнали найкращою транзакцією 2019 року

Транзакція викликала величезний інтерес зі сторони міжнародних інвесторів

Міжнародне видання The Banker, у своєму щорічному огляді найкращих транзакцій року в Європі, визнало повернення України на зовнішні ринки запозичень в євро в червні минулого року найкращою транзакцією 2019 р. серед суверенних емітентів, національних організацій та агенцій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

В червні 2019 р. Україна здійснила розміщення єврооблігацій обсягом €1 млрд з кінцевим строком погашення 20 червня 2026 р. Транзакція викликала величезний інтерес зі сторони міжнародних інвесторів: попит на новий випуск єврооблігацій досяг €6 млрд. Це дозволило суттєво зменшити вартість запозичення від початкової ставки купону 7,125% до 6,75%.

BNP Paribas та Goldman Sachs International виступили як організатори транзакції.

“Всупереч ситуації, що склалась на міжнародних ринках у зв’язку із поширенням коронавірусу, ми продовжимо зважену боргову політику держави та зусилля по розбудові довіри зі сторони учасників міжнародного ринку капіталу”, — зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

У Мінфіні нагадали, що в 2018 р. Видання Global Capital визнало повернення України на зовнішні ринки запозичень у вересні 2017 р. найкращою транзакцією 2017 р. у регіоні Центральна та Східна Європа, Близький Схід та Африка.

У 2019 р. Україна зайняла друге місце в категорії “Найбільш разючий емітент з регіону СНД та колишніх членів СНД” видання Global Capital.

Як відомо, Міністерство фінансів України на перших після місячної перерви первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) змогло залучити 9,83 млрд грн в гривні та доларах США. Середньозважена ставка прибутковості за гривневими облігаціями склала 11,24%.

У березні сукупний державний та гарантований державою борг України в національній валюті зріс на 10,1% до майже 2,256 трлн грн, при цьому в доларовому еквіваленті зменшився на 3,6% до $80,38 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram