Новини
27 Січня 2021
859

Вдала стратегія: Business Insider перечекав кризу і збільшив виторг

Медіакомпанія не тільки нікого не звільнила під час пандемії, а й найняла 200 співробітників

Співзасновник ділового онлайн-видання Business Insider Генрі Блоджет переконав власника, німецької медіакомпанії Axel Springer, не вживати ніяких заходів під час пандемії та просто почекати. Це спрацювало: материнська компанія видання Insider збільшила виторг на 30% минулого року, пише WSJ.

Джерело WSJ додав, що виторг Insider склав понад $150 млн. Компанія збільшила виторг шляхом дедалі більшого сегмента підписки, а також автоматизованої реклами. Кількість передплатників видання подвоїлося і досягло 100 тис., вони платять по $12,95 на місяць, повідомили джерела.

Insider 2020 року, на відміну від багатьох компаній, нікого не звільнила, а, навпаки, найняла 200 співробітників. Тепер в новинному відділі компанії 500 осіб, 130 з яких прийшли в рік пандемії. Конкурент BuzzFeed, наприклад, звільнив не менше 50 осіб, Atlantic Media — понад 70 співробітників, Vox Media — 72, а Vice Media — понад 150.

Генрі Блоджет і Кевін Райан заснували Business Insider в 2007 році. У 2015 році контроль у компанії купила Axel Springer за $343 млн — весь BI оцінювався в $390 млн. У той час Business Insider приносив близько $50 млн виторгу на рік, розповіло WSJ джерело, знайоме з питанням.

Зараз в Axel Springer заявляють, що проекти Insider займають центральне місце в планах компанії на міжнародному ринку. В Insider кілька сайтів, які пишуть як про бізнес і ринки, так і про політику та культуру.

За даними аналітичної компанії Comscore, протягом 2020 року трафік на всіх сайтах становив в середньому 114 млн унікальних відвідувачів з США на місяць.

Нагадаємо, Google пообіцяла виплатити новинним виданням понад $1 млрд протягом наступних трьох років за ліцензування новинного контенту для нового продукту під назвою Google News Showcase.

Український венчурний фонд Genesis Investments інвестував $150 тис. в американське медіа Hacker Noon, яке фокусується на новинах про технології, стартапи, штучний інтелект, розробці програмного забезпечення і блокчейн-технологій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram