Новини
21 Грудня 2021
788

Вдала співпраця: Товарообіг України та Польщі досягне рекордні $10 мільярдів

Цього року сусідня країна стала другим найбільшим торговельним партнером для нас

За результатами 2021 року обсяг торгівлі між Україною та Польщею вперше перетне позначку в $10 млрд. Про це зазначив керівник відділу з економічних питань посольства України в Польщі Ігор Баранецький, повідомляє Укрінформ.

“Торгівля України з Польщею не лише вийшла на доковідний рівень, а й матиме рекордні показники. За результатами цього року двостороння торгівля товарами перевищить $10 млрд, а разом з послугами цей показник сягне позначки $11 млрд”, — наголосив він.

І додав, що вперше після вступу Польщі до ЄС 2004 року для України сформувалося позитивне сальдо у торгівлі з цією країною. Так, цього року Польща закріпилася на позиції другого найбільшого торговельного партнера та експортного ринку України, поступаючись лише Китаю.

Вона також увійшла до п’ятірки найбільших імпортерів української аграрної продукції. Загалом частка сільськогосподарської продукції наразі наближається до $2 млрд. При цьому баланс у цьому секторі є практично рівним.

Баранецький також поінформував, що цього року обсяг польських інвестицій в Україні вперше перевищив $1 млрд, причому вже у першому півріччі.

Водночас зростають українські інвестиції в польську економіку. “Зокрема, кількість польських фірм з українськими засновниками, співвласниками та капіталом влітку цього року перевищила 20 тис. і наближається до 25% від загального числа компаній з іноземним капіталом у Польщі”, — йдеться у повідомленні.

Радник посольства України також висловив переконання, що за результатами цього року їх кількість сягне 22-23 тис.

Раніше Investory News писали, що товарообіг між Україною та Китаєм зріс до $15,4 млрд. Більшість українського експорту в Китай становить аграрна продукція.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram