Новини
9 Травня 2021
798

Вчені розробили штучний інтелект, що розгадує кросворди

Нова технологія стала базою для машинного навчання

Дослідник із США, письменник і драматург Метт Гінзберг, представив модель на основі штучного інтелекту (ШІ), яка за декілька хвилин розгадує найскладніші кросворди, а ще — вчиться добирати слова з відкритих даних, повідомляє BBC.News.

За словами вченого, він іноді складає кросворди для видання New York Times, проте, коли вони виходять, то забуває відповіді. Зрештою дослідник іноді й сам не може їх розгадати. Гінзберг — фанат кросвордів, але коли він програв у національному конкурсі з їх розгадування, вирішив, що з цією проблемою потрібно впоратися за допомогою моделі на основі ШІ.

“Зі мною в одному залі сиділо 700 осіб, які дійсно добре розгадували кросворди, і мене дратувало, що я такий недолугий в цьому, тому вирішив написати комп’ютерну програму, яка б помстилася за мене”, — розповів він виданню.

Після десяти невдалих матчів у турнірі модель на основі ШІ виграла свій перший національний конкурс. Вона посіла перше місце в Американському турнірі кросвордістів — головному змаганні серед людей з таким хобі.

Програма заснована на величезній кількості даних, враховуючи гігантську базу даних кросвордів і відповідей, що взяті з інтернету. Її навчили на швидкість шукати можливі варіанти розташування слів у сітці кросворду. За словами Гінзберга, це досить “примітивна система”.

“Кросворди можуть здатися дивним заняттям для ШІ, але насправді вони становлять гарну базу для машинного навчання. При цьому базові кросворди надзвичайно прості для ШІ, який буде запрограмований на величезну кількість інформації з відкритих даних”, — зазначає BBС.

Про те, як працюють нові технології та чи не нашкодять вони людям можна прочитати в матеріалі Investory News “Десять цікавих книжок про штучний інтелект”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram