Соцмережі
27 Січня 2021
488

Василь Хмельницький: Хочете привабити закордонного інвестора — залучіть вітчизняного

Нещодавно отримав дзвінок з-за кордону від свого колеги-інвестора. Він приймав рішення, чи інвестувати в один з проектів в Україні та хотів порадитись, як почуваю себе я та мої бізнеси.
Врешті-решт так це і працює — закордонний інвестор може прийти в країну лише тоді, коли український бізнес добре заробляє та відчуває себе впевнено. Це головний орієнтир для іноземців, щоб зрозуміти — чи варто інвестувати свої гроші в цю країну чи ні.
Сьогодні в світі величезна кількість варіантів, куди можна інвестувати. І ті великі інвестори, які приймають рішення інвестувати в Україну, повинні бути на особливому рахунку в державі. Тому що вони не просто розвивають свій бізнес в доволі невизначених та ризикових умовах, але і розвивають економіку та створюють робочі місця в цей непростий час.
Українські інвестори, не залежно від масштабу, роблять дуже великий внесок в добробут нашої країни та її майбутнє. І я впевнений, що за цим завжди стоїть патріотична складова. Тому що зараз іноді вигідніше інвестувати гроші в інші держави, які дають різні пільги та стимули. Але ці люди залишаються в Україні, створюють свій бізнес тут, і це заслуговує на велику повагу.
Часто внутрішні інвестори першими фінансують проекти, розробки і продовжують створювати нові робочі місця. Крім того, вони розвивають і підтримують велику кількість МСП. Якщо знищити великих гігантів, мережі, заводи, то і маленьким сервісним бізнесам буде нікуди рости і розвиватися.
Тому я переконаний, що залучити іноземних інвесторів можна тільки через велику кількість успішних українських інвесторів та їх компаній. Так нам не потрібно буде вигадувати нічого надскладного, вони самі будуть зацікавлені в тому, щоб інвестувати в Україну.

Нещодавно отримав дзвінок з-за кордону від свого колеги-інвестора. Він приймав рішення, чи інвестувати в один з проектів…

Опубликовано Василем Хмельницьким Вторник, 26 января 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram