Соцмережі
6 Липня 2021
706

Василь Хмельницький: Важливі навички майбутнього

Світ змінюється і ми маємо постійно адаптуватись. Які нові навички нам потрібно розвивати, аби йти в ногу з часом та бути успішними?

У червні цього року вийшло цікаве дослідження Глобального інституту McKinsey, де вказаний набір з 56 ключових уміння, які щороку ставатимуть дедалі важливішими. Саме вони будуть давати більші можливості для працевлаштування, більш високий рівень кваліфікації, вищий рівень доходів та задоволення роботою.

Ключовий тренд — буде зменшуватись потреба в фізичних навичках і базових когнітивних. Але буде зростати попит на технологічні, соціальні, емоційні та вищі когнітивні навички.

Тож що нам знадобиться?

1. Критичне мислення. Вміння структуровано розв’язувати проблеми, логічно пояснювати свої думки та шукати релевантну інформацію.

2. Сфера комунікацій. Сторітелінг та публічні виступи, активне слухання, вміння ставити правильне запитання.

3. Планування. Тайм-менеджмент та пріоритезація.

4. Гнучкість мислення. Креативність та уява, вміння навчатись та приймати чужу точку зору, переносити свої знання на інший контекст.

5. Міжособистісні навички. Вміння вести win-win перемовини, емпатія, вміння надихати та мотивувати різних людей, здатність до колаборації та ін.

З огляду на ті тренди, які я зараз бачу, хочу ще додати вміння постійно навчатись та втілювати нові знання в життя. Розуміти, які скіли приведуть нас до успіху — чудово. Але справжнього успіху досягнуть тільки ті, хто зможуть зробити ці навички частиною свого життя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram