Соцмережі
21 Липня 2020
895

Василь Хмельницький: Універсальні поради по веденню бізнеса

Інвестувати у співробітників, не чекати кращих часів і ризикувати

Попросили дати поради собі 20-річному. Але я проаналізував свій досвід і зрозумів, що мої поради універсальні для будь-якого віку – будь то 20, 30 або навіть 50.

Не розраховуйте на те, що ви молоді і на вас раптово “впаде” успіх. Цього не буде. Доведеться постійно працювати над собою, йти вперед і не зупинятися. Вчитися, переучуватися, впроваджувати нові знання, ризикувати і робити висновки – ось інструкція до того, як розвивати себе та бізнес. Нинішня ситуація – марафон для всіх жителів планети. І ти або береш участь у забігу, або залишаєшся на узбіччі.

До 40 років я практично не читав і не займався самоосвітою. Покладався на свій власний досвід і практику. Не було бізнес-літератури. Ми робили помилки, виправляли їх і рухалися вперед. Потім за порадою мого друга й наставника почав багато читати. Це був перший переломний момент у моєму житті. З тих пір я постійно навчаюся.

Пізніше я зрозумів, що мало розвиватися самому – треба створювати можливості для оточуючих. Ми подорожували з командою UFuture, відвідували кращі світові університети та компанії, переймали їх досвід і підходи. Це стало другим переломним моментом. З тих пір я постійно інвестую в своїх співробітників. Один з останніх проєктів – 9-місячна внутрішньокорпоративна програма навчання. Ми вивчали лідерство, маркетинг, фінанси. Помітно виросли професійно, згуртувалися і зарядилися для нових досягнень.

Пройшовши три кризи, можу з упевненістю сказати: не варто чекати кращих часів, бо вони не настануть ніколи. До того ж, не тільки коронокриза загрожує нашим бізнесам і економіці. На нас чекає складне майбутнє: перенаселення планети, кліматичні зміни, ріст конкуренції на ринках, вдосконалення робототехніки та штучного інтелекту.

Викликів стає все більше, це необхідно прийняти і постійно трансформуватися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram