Соцмережі
28 Лютого 2021
1 222

Василь Хмельницький: Стилі лідерства

Головне завдання лідера — створювати нових лідерів. Згодні!?

Нещодавно в мене була цікава дискусія з моїм партнером, відомим українським бізнесменом та інвестором. Ми сперечались з приводу стилів управління: чи потрібно команді делегувати повноваження, чи все-таки команді потрібен авторитет з “жорсткою рукою”, який вирішує всі питання і дає вказівки що і як кому робити.

Я дотримуюсь першого стилю. Як на мене, найкращий шлях зробити компанію і команду справді ефективною — давати людям можливість самим приймати рішення, експериментувати, робити помилки, змінювати стратегію, пробувати нові підходи і досягати врешті-решт результату. Так ми маємо змогу вчитись один в одного, нарощувати свою експертизу та раз за разом приймати кращі управлінські рішення. Я переконаний, що головне завдання лідера — вирощувати нових лідерів. Разом з якими ви збудуєте насправді сильну компанію, яка буде більшою за кожного з вас.

Другий підхід більш жорсткий, але він також працює і також може бути ефективним. Але не довготривало. Такий керівник не здатен виростити нових лідерів, які будуть його підсилювати та будуть по-справжньому зацікавлені у розвитку компанії. До того ж, якщо такий керівних на певний час випаде з процесу — є загроза, що всі процеси зупиняться і компанія почне розвалюватись.

Головне завдання лідера – створювати нових лідерів. Згодні!?

Нещодавно в мене була цікава дискусія з моїм партнером,…

Опубликовано Василем Хмельницьким Пятница, 26 февраля 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram