Соцмережі
25 Березня 2020
807

Василь Хмельницький: Про кризу та можливості

Світ навчиться “не класти всі яйця в один кошик”

Як і весь світ, Україна увійшла у стадію кризи. Для багатьох це сумний сигнал: необхідно урізати витрати і на компанію, і на себе.

Робота у віддаленому режимі звільняє трохи часу. Давайте разом подумаємо над тим, що може стати поштовхом для успішного майбутнього України. Що ми можемо запропонувати світу? Як стати більш ефективними? Що для цього треба зробити?

Розповім, де я бачу великі можливості. В результаті спалаху коронавірусу весь світ зрозумів, що “класти всі яйця в одну корзину” – тобто, створювати виробництва лише в Китаї – небезпечно. Потрібно відкривати виробництва і в інших країнах. І країни-лідери будуть шукати, де саме.

У нас – і України як держави, і підприємців – в цьому плані можливості просто необмежені. Супер локація! Можемо перетягнути на себе дуже багато виробництв. Виробляти в Україні та поставляти до ЄС – буквально за день на машині або годину на літаку – це набагато ефективніше та простіше, ніж везти з Китаю.

Ми можемо бути ефективною базою для виробництва всього світу. Безперечно, потрібно застосовувати Lean-технології, здешевлювати виробництво та продукцію, але таким чином, щоб вона залишалася супер-якісною. У нас є все для того, щоб це реалізувати.

Кожна країна захищає інтереси своїх громадян, своєї економіки. Якщо не розпочнемо розвивати своє виробництво для внутрішнього споживання, то будемо й надалі весь час перебувати у глибокій кризі. Або ми можемо підняти економіку, виробляючи будь-яку продукцію у світі – як для себе, так і на експорт.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram