Соцмережі
20 Травня 2020
780

Василь Хмельницький: Повертаємося до офісів

Для продуктивної роботи потрібна командна робота

Ну як ви, виходите з карантину? Судячи з трафіку у столиці, так.

Я дуже чекаю 22 травня, коли моя команда повернеться до офісу. Ми дотримуємося закону: упродовж карантину сюди приїжджаю лише я, фіндиректор, начальник служби безпеки та деякі інші фахівці – компанія не зупиняється.

Скажу чесно, не вірю в ефективну роботу на віддаленому доступі і сподіваюсь на швидке повернення країни до нормальної роботи. Чому?
Сучасний тренд – командна гра і корпоративна культура. Ми, українці, не командні гравці за своєю натурою. Тому для злагодженої роботи потрібно працювати над формуванням команди і свідомо розвивати корпоративну культуру. У віддаленому доступі це неможливо.

Приміром, у нас в UFuture сувора дисципліна. Але ми в жодному разі не «червона» компанія, хоча у демократичний бізнес я не вірю. Будую певний мікс авторитарного і демократичного стилю. Як це працює?
Усі важливі рішення ми приймаємо колективно. За столом кожен має свою думку – мої менеджери сперечаються і часто перемагають мене. Тому що кожен з них у своїй сфері компетентніший за мене – таке моє правило. Але якщо ми вже прийняли рішення – його виконання здійснюється авторитарно. Не може бути так, що ми домовились, а хтось вирішив зробити по-своєму. Тобто за столом – демократія, а на рівні виконання – диктатура. Хоча до альтернативного рішення я завжди дослухаюсь.

Усім продуктивного і, сподіваюсь, останнього карантинного тижня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram