Соцмережі
15 Вересня 2021
703

Василь Хмельницький: Не відкладай вирішення складних питань на вечір

У мене сьогодні було п’ять робочих зустрічей: дві з вирішення проблемних питань, три — позитивних.

З яких я почав?

Відверто кажучи, мені хотілося б починати день з позитивних зустрічей, а наприкінці — вирішувати проблемні питання.

Але як правило, на них часу завжди не вистачає, і ми постійно переносимо такі зустрічі на потім, думаючи, що складні питання вирішаться самі собою.

Але так не буває. Якщо ми не вирішуємо проблеми оперативно, вони тільки ускладнюються. Тому з самого ранку я приступаю до вирішення складних та проблемних питань. На свіжу голову, поки ще багато часу для пошуку ефективних рішень. Решту питань та зустрічей я завжди можу перенести на потім.

Безліч людей відтягує рішення проблеми до останнього, тим самим ризикуючи пропустити момент, коли проблеми ще можна безболісно вирішити. Ось, наприклад, якщо ви взяли грошей в борг на рік і вчасно не можете повернути, вам потрібно за два тижні до делайну дзвонити партнерам і просити продовжити термін. Добре, якщо ви зможете віддати хоча б половину суми і розумієте, що з великою ймовірністю вам підуть на поступки. А якщо ні? У вас буде час на пошук альтернативного рішення.

Найгірше, що може бути — відключити телефон в день дедлайну (знаю таких). Все одно гроші доведеться повертати, а ось зіпсовані відносини вже не повернути ніколи.

Проблеми вирішуйте відразу, а хороші новини почекають.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram