Соцмережі
4 Лютого 2022
902

Василь Хмельницький: Молоді стартапери

Нещодавно мій молодший син захотів стати інвестором. Івану 14 років.

Його однокласник вирішив розпочати бізнес, створювати NFT. Але для старту йому потрібні гроші, щоб запустити сайт та просувати послуги, і він запропонував Івану інвестувати в його ідею.

Син прийшов до мене за порадою, я чесно відповів, що негативно ставлюся до такої ідеї. Івану пояснив, що навіть у дорослих стартапи рідко злітають. Якщо він інвестує в ідею друга $500, і вона прогорить, то однокласник хоча б отримає досвід. А Іван просто втратить гроші.

Але я запропонував інший варіант. Щоб син пішов до ІТ-школи, сам навчився робити сайти та просувати їх. Я заплачу ті ж $500, Іван отримає нові знання, а потім зробить другові сайт. І навіть якщо в них нічого не вийде, Іван отримає досвід, який допоможе заробити наступного разу.

Тому зараз я готовий проінвестувати в навчання. Коли він матиме знання, він зможе вкласти свою роботу в стартап. У цьому випадку більше шансів на успіх.

На мою думку, це правильний підхід до виховання молоді. Тому сьогодні ми прийшли до IT-школи і на наступному тижні Іван буде вчитись робити свій перший сайт. Можливо, це стане його першим бізнесом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram