Новини
1 Лютого 2021
675

Вартість срібла зросла до п’ятимісячного максимуму завдяки інвесторам із Reddit

Різке збільшення ціни на драгметал розпочалося наприкінці січня 2021 року

У понеділок, 1 лютого, ціна на срібло зросла на 7,4% до $28,99 за унцію на світових ринках, досягнувши найвищого рівня з серпня 2020 року завдяки інвесторам з Reddit, які вирішили вкластися у дорогоцінний метал, повідомляє Financial Times.

За інформацією Bloomberg, ф’ючерси на срібло Comex підскочили на 13%, до $30,35 за унцію. “Приплив капіталу у найбільший біржовий фонд IShares Silver Trust досяг $944 млн”, — зазначає агентство.

Різке зростання вартості срібла розпочалося наприкінці січня 2021 року: користувач співтовариства r/WallStreetBets назвав метал “найбільш коротким продажем у світі” та закликав інвестувати в нього, щоб чинити тиск на банки.

“Події минулого тижня показали, що сумніватися у купівельній спроможності приватних інвесторів нерозумно, і це знову було чітко продемонстровано на ринку срібла”, — розповів Bloomberg економіст Oversea-Chinese Banking Хауи Лі.

На думку агентства, срібло не повторить історію GameStop: ринкові розрахунки за ф’ючерсами та опціонами надають сумарну “довгу” позицію, місткість самого ринку набагато вище. Крім того, деякі учасники спільноти вже відмовилися від підняття цін на срібло.

Ажіотаж з ростом вартості срібла підживлювали акції гірничодобувних компаній. За день папери China Silver Group збільшилися на 45% у Гонконзі, австралійської Silver Mines — на 49%.

Раніше Investory News писали, що у липні срібло показало найпотужніше зростання у ціні вперше з 1979 року. Це сталося завдяки прагненню інвесторів застрахувати статки й підвищеному промисловому попиту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram