Новини
2 Грудня 2021
630

Вакцинацію всього населення планети оцінили в $50 мільярдів

Це 15% від статків Ілона Маска, або 25% — Джеффа Безоса

Експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) оцінили, скільки коштуватиме вакцинація всього населення планети, або 7,6 млрд людей. Названа сума обсягом $50 млрд, або $6,5 на особу, повідомляє Rusbase.

Сума в $50 млрд — це у 200 разів менше, ніж країни “великої двадцятки”, до якої входять, зокрема, Саудівська Аравія, США, Велика Британія, Франція, вже витратили на антиковідні заходи — $10 трлн.

Для порівняння: згідно з даними Forbes The Real-Time Billionaire List, $50 млрд — це 15% статку найбагатшої людини планети Ілона Маска, близько 25% — колишнього глави Amazon Джефа Безоса, близько 35% — засновника Microsoft Білла Гейтса.

Експерти ОЕСР підрахували, що в країнах із високим рівнем доходу на душу населення кількість поставлених вакцин становить 150 штук на 100 осіб. При цьому із середнім і нижчим доходом — 69, а в бідних зроблено всього 7,6 щеплень на 100 осіб.

Нагадаємо, за словами головного санлікаря України, пандемія може тривати ще від двох до п’яти років — допоки не з’явиться загальна світова стратегія профілактики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram