Новини
7 Вересня 2020
952

Вакцина Sanofi від коронавірусу коштуватиме не більше €10

Компанія вже підписала угоди про постачання вакцини з американцями, європейцями та британцями

Ілюстративне фото

Вакцина від коронавірусу, яку французька фармацевтична компанія Sanofi розробляє спільно з британською GlaxoSmithKline, буде коштувати менш як €10 ($11,83) за одну дозу, якщо буде схвалена до використання. Про це повідомляє France Inter з посиланням на інтерв’ю глави Sanofi Олів’є Божийо.

“Ціна поки що неостаточно встановлена. Ми поки оцінюємо всі виробничі витрати на найближчі місяці. Але вона буде нижче €10”, — зазначив він.

Цього літа компанія вже підписала угоди про постачання майбутньої вакцини з американцями, європейцями та британцями. “Для Європи будуть 300 млн доз вакцини та 100 млн доз для США”, — розповів Божийо.

Відповідаючи на питання про те, що інший виробник — компанія AstraZeneca — має намір призначити ціну на свою вакцину на рівні €2,5, пан Божий заявив, що такий розрив у ціні може пояснюватися тим, що вони використовують тільки внутрішні ресурси для розробки, своїх власних дослідників і дослідницьких центрів. Своєю чергою AstraZeneca частину виробництва віддає на аутсорсинг.

Третя стадія випробування вакцини, після якої можна буде остаточно говорити про її ефективність і доцільність виробництва, повинна початися в грудні, як планують Sanofi та GSK. Тоді ж буде визначена й остаточна ціна.

Якщо результати тестів будуть позитивними, вакцина може бути схвалена у першій половині наступного року.

Нагадаємо, Pfizer має намір створити вакцину проти коронавірусу вже цієї осені й готовий витратити на це $1 млрд. У Балтіморі перша група здорових американців, які добровільно погодилися брати участь в клінічних випробуваннях, уже пройшла вакцинацію.

Як писали раніше Investory News, французька Sanofi планує продати на фондовому ринку 20-відсоткову частку в американській біотехкомпаніі Regeneron. Пакет акцій, пропонований до продажу, оцінюється в $12,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram