Новини
5 Жовтня 2020
805

В Євросоюзі з’явиться арт-простір “Новий Баухаус” для розвитку екопроектів

Проект вартістю €750 мільярдів стане частиною програми інвестицій і відновлення після пандемії Next Generation EU

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен у своєму інавгураційному зверненні до Європейського парламенту 16 вересня повідомила про плани створення “нового Баухауса”, пише Dezeen.

“Ми створимо новий європейський Баухаус — простір спільної творчості, де архітектори, художники, студенти, інженери, дизайнери будуть працювати разом”, — розповіла вона.

Проект стане частиною програми інвестицій і відновлення після пандемії коронавірусу Next Generation EU вартістю €750 млрд ($880 млрд).

“Наші нинішні рівні споживання сировини, енергії, води, продовольства і землекористування не можна назвати стійкими. Це не просто екологічний і економічний проект: це новий культурний проект в Європі. Ми повинні змінити те, як ми ставимося до природи, як ми виробляємо, споживаємо, живемо, працюємо, їмо, нагріваємо, подорожуємо і транспортуємо”, — зазначила фон дер Лайєн.

За її словами, в першу чергу необхідно вирішити, як зробити більш екологічною будівельну галузь, оскільки всі будівлі в Євросоюзі зараз генерують 40% шкідливих викидів в атмосферу.

Президента Європейської комісії закликала використовувати деревину як будівельний матеріал і штучний інтелект для підвищення стійкості будівель.

“Ми знаємо, що будівельний сектор може перетворитися з джерела вуглецевих викидів у їх поглинач, якщо в ньому будуть застосовуватися органічні будівельні матеріали, такі як дерево, та інтелектуальні технології, такі як штучний інтелект”, — додала фон дер Лайєн.

Вона поставила за мету скоротити викиди парникових газів на 55% до 2030 р.

Баухаус — одне з найбільш значущих явищ мистецтва XX ст. Школу Баухаус заснував німецький архітектор, дизайнер, художник і педагог Вальтер Гропіус в 1919 р. у Веймарі, Німеччина. Головною ідеєю школи було об’єднання мистецтва і ремесел.

Нагадаємо, у Великій Британії набула чинності заборона на продаж і постачання одноразових трубочок, мішалок і ватних паличок. Британці щорічно використовують близько 4,7 млрд пластикових трубочок, 316 млн мішалок для кави та чаю і 1,8 млрд ватних паличок.

Як відомо, американський стартап Liquid Death із Санта-Моніки залучив $23 млн в рамках фінансування серії В. Банки виготовляються з переробленого алюмінію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram