Новини
28 Листопада 2021
705

В Японії створили ховербайк, здатний розганятися до 100 кілометрів на годину

Прийняття замовлень на мотоцикл, що літає, вже почався

Ховербайк під назвою Xturismo створено японською компанією A.L.I. Technologies, і це перший летючий мотоцикл для Японії, повідомляє Nikkei Asia.

Як запевнили у компанії, пристрій може пропрацювати на максимальній швидкості до 40 хв. A.L.I. Technologies почала приймати замовлення на Xturismo, який коштуватиме покупцям $682 тис.

Xturismo, оснащений двигуном внутрішнього згоряння, використовує два основні гребні гвинти, щоб залишатися у повітрі. Ховербайк обладнаний тією самою технологією контролю висоти, яку A.L.I. використовує у своїх безпілотних продуктах, дозволяючи йому плавно ковзати повітрям. Загальна вага пристрою становить 300 кг.

A.L.I. Technologies планує випустити обмежену серію у 200 ховербайків у першій половині наступного року.

Розробка та виробництво ховербайків розширюється у всьому світі. Компанія JetPack Aviation, що базується в США, нещодавно заявила, що успішно провела льотні випробування прототипу Speeder і, як повідомляється, взяла курс на запуск ховербайка у 2023 році. Попередні замовлення починаються із $380 тис.

Як відомо, Toyota Motor інвестувала $376 млн у Jobby Aviation, що базується в США, у січні 2020 року. Французький стартап Lazareth також займається розробкою летючого мотоцикла.

Також, виробник електромобілів XPeng Motors, один з головних конкурентів Tesla в Китаї, анонсував унікальну модель, призначену для переміщення не тільки дорогами загального користування, а й повітрям.

А от літак Spirit of Innovation (“Дух інновацій”) піднявся у повітря на випробувальному полігоні Boscombe Down Міністерства оборони Великої Британії. Під час випробувального польоту він досяг максимальної швидкості 623,4 км/год — це поки що рекорд.

Тим часом винахідники з КПІ отримали патент на електромобіль, який працюватиме на органічних відходах: побутове сміття, сухе опале листя, фрагменти дерев і чагарників тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram