Новини
30 Листопада 2020
887

В “Укроборонпромі” розповіли, яка українська зброя популярна за кордоном

Дві третини від усього виробництва йде на експорт

Фото: Укроборонпром

Оборонний концерн “Укроборонпром” більше працює на експорт, ніж на внутрішній ринок. За кордоном найпопулярнішими є ракети й радари українського виробництва, пише РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю голови “Укроборонпрому” Ігоря Фоменка.

За його словами, концерн продає за кордон дві третини від усього виробництва.

“Це ракетні системи “Скіф”, “Стугна” і “Корсар”, які користуються великою популярністю за кордоном”, — розповів Фоменко.

Не менш популярні й українські радіолокаційні та ракетні системи, запчастини до авіаційної техніки — установки для Військово-морського флоту інших країн, наприклад, Індії. Також мають попит українські послуги з ремонту військової техніки.

“Наприклад, конотопський завод “Авіакон” вперше отримав контракт з агентством НАТО і взяв зараз два вертольоти в ремонт. Це відкриває великий ринок ремонту вертолітної техніки, яку експлуатують ЄС, США та інші країни”, — додав керівник концерну.

Нагадаємо, за дев’ять місяців 2020 р. підприємства “Укроборонпрому” виготовили озброєння та військової техніки, а також надали послуг з їх ремонту та обслуговування, на 21,8 млрд грн. За три квартали поточного року обсяг виготовленої продукції державного концерну збільшився майже вдвічі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram