Новини
25 Березня 2021
640

В Україну направлено китайську вакцину CoronaVac

За словами Максима Степанова препарат закуплено за кошти держбюджету

В Україну у четвер, 25 березня, буде поставлено ​​першу партію вакцини проти COVID-19 — CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Про це йдеться у повідомленні на сторінці посольства України в Китаї у Facebook.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, препарат закуплено на державні кошти, повідомляє Інтерфакс-Україна. “Сьогодні приїде перша партія вакцини Sinovac обсягом 215 тис. доз. Вона вся буде безплатною. Це перша партія нашого контракту. Наразі ми намагаємося збільшити кількість вакцин”, — зазначив міністр.

Своєю чергою Індія тимчасово зупинила весь експорт вакцини проти коронавірусу розробки AstraZeneca, виробленої Індійським інститутом сироватки (SII) для задоволення внутрішнього попиту на фоні зростання захворюваності в країні, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

“Обмеження також торкнеться постачань у межах глобальної ініціативи COVAX, покликаної забезпечити постачання вакцин для 64 країн з низьким рівнем доходу”, — підтвердили в UNICEF. І уточнили, що індійська сторона обіцяє відновити постачання у квітні-травні.

На сайті Міністерства закордонних справ Індії також зазначено, що з четверга, 25 березня, вакцини з Індії не експортуються, оскільки країна розширює власні зусилля з імунізації. “Усе інше відійшло на другий план, принаймні на певний час”, — наголосив один зі співрозмовників агенції.

Тим часом американці випробували AstraZeneca. Дослідження засвідчили 100% ефективність у запобіганні важким захворюванням та госпіталізації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram