Новини
22 Липня 2019
600

В Україну надійшло понад $5 млрд іноземних інвестицій

Інвестори готові підтримати реформи нової влади при умові недопущення тиску правоохоронних органів на бізнес

Протягом останніх трьох місяців в Україну надійшло понад $5 млрд іноземних інвестицій, повідомляє УНІАН з посиланням на коментар інвестиційного банкіра Ігоря Мазепи під час ефіру спецвипуску ток-шоу “Право на владу”.

“Вперше за останні 5 років – це не державні кошти, які не політично мотивовані, не МВФ, не Всесвітній банк. Навіть не дивлячись на відсутність співпраці з МВФ іноземні інвестори почали вкладати гроші”, – розповів він.

Ігор Мазепа також додав, що інвесторів підкуповує непопулістичний напрямок роботи влади.

Кандидат в депутати від “Голосу” Ярослав Юрчишин зазначив, що інвестори, як внутрішні, так і зовнішні очікують, як будуть виконуватися обіцянки влади, зокрема щодо недопущення тиску правоохоронних органів на бізнес.

“У цьому важлива адекватна коаліційна угода, в якій будуть прописані всі заявлені кроки щодо бізнесу та інвестиційної діяльності”, – зазначив депутат.

Нагадаємо, у 2020 році інвестиції в “Контінентал Фармерз Груп” складуть понад $50 млн. Кошти будуть направлені на оновлення технічного парку. Також у компанії планують збільшення земельного банку.

Як відомо, Україна випала з топ-20 країн світу, які мають найвищий рівень інфляції. Наразі за цим показником вона поділяє 22-24 позиції з низкою інших держав.

Також,  Україна отримала кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики (єврооблігацій) обсягом €1 млрд із дохідністю 6,75% і зі строком погашення 20 червня 2026 р. Єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram