Новини
26 Травня 2021
787

В “Української правди” новий власник: Томаш Фіала придбав видання з 21-річною історією

За аналогією з проєктом НВ, компанія не втручатиметься в редакційну політику

Редактор-засновник інтернет-видання “Українська правда” (УП) Олена Притула та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала уклали угоду, за умовами якої 100% корпоративних прав на видання та всі його активи переходять до групи компаній Dragon Capital. Про це йдеться у повідомленні на сайті УП.

Зазначається, що за домовленістю сторін редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін.

“Команда “Української правди” на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою продовжить працювати у тому ж форматі, що й раніше, у тісній співпраці з Оленою Притулою, яка й надалі виконуватиме роль редактора-засновника”, — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Томаш Фіала наголосив, що за аналогією з проєктом НВ, компанія продовжить практику невтручання власника в редакційну політику УП. “Ми раді анонсувати підписання відповідного документа, що знаходитиметься у вільному доступі на сайті “Української правди”, — додав він.

Dragon Capital розглядає цю інвестицію як ще один крок до підтримки вільних медіа та свободи слова в Україні. Інвестиційна компанія переконана у великих перспективах цифрових медіа як успішного бізнесу, популярність яких зростатиме протягом наступних років.

Редакція НВ, іншого медіа-проєкту групи компаній Dragon Capital, продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції УП.

Раніше Investory News писали, що антимонопольний комітет України дозволив Dragon Capital придбати понад 50% акцій компанії Treeum Holdings Limited — власника видань Finance.ua і Minfin.com.ua, а також компаній Finline, Bank Online і “Мульті.Юа”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram