Новини
11 Серпня 2021
808

В українській армії УАЗики змінять нащадки американського Jeep M715

Машини буде виробляти одеський завод 

На фото: KIA Military KM-450 на стенді корпорації “Богдан”, 2015 рік/ Zinnsoldat

Українська армія бере на озброєння південнокорейський KIA KM450, яка є ліцензійною версією американського Kaiser Jeep M715 часів війни у ​​В’єтнамі, повідомляє Думская.

Державні випробування нової командно-штабної машини пройдуть у Збройних силах до кінця нинішнього року.

Як повідомив командувач військами зв’язку та кібербезпеки генерал-майор Євген Степаненко, нові машини повинні замінити Р-125 на базі УАЗ-3151, які зараз стоять на озброєнні.

Машини К1450-06 буде виробляти одеський завод “Телекард-прилад” на базі автомобіля підвищеної прохідності KIA KM450 — корейської ліцензійної версії американського пікапа Kaiser Jeep M715.

Kaiser Jeep M715 був прийнятий на озброєння армії США та експлуатується донині. Також ці машини випускають за ліцензією для армій Індії, Південної Кореї та Ізраїлю.

Південнокорейську версію випускає компанія KIA, їх використовують як вантажівку, тягачі для легких гармат і мінометів, санітарні й штабні машини. В Україні на базі цієї машини корпорація “Богдан” і НВО “Практика” розробили бронеавтомобіль “Барс-6”.

Одеська фірма “Телекард-Прилад” є одним із ключових розробників радіоелектронного і комунікаційного обладнання для потреб українських збройних сил. У минулому компанія вже передала на озброєння ЗСУ командно-штабну машину К-1450 на базі бронетранспортера БТР-70.

Нагадаємо, Велика Британія спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму. Перших чотири катери будуть побудовані в Британії, при цьому українські суднобудівники спостерігатимуть за ходом робіт, вчитися і тренуватися.

Як відомо, за результатами 2020 року світові витрати на оборону, проти 2019-го, зросли на 3,9%, і це всупереч пандемії коронавірусу COVID-19 та економічним труднощам.

Тим часом у переліку 25 найбільших експортерів зброї Україна посідає 12 місце. Лідером з продажу озброєнь у світі залишаються США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram