Новини
18 Березня 2021
710

В Україні з’являться центри креативної економіки

На їх створення Кабмін виділить 110 мільйонів гривень

Кабінет міністрів України у середу, 17 березня, затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення центрів креативної економіки, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства розвитку громад і територій.

Очікується, що такі центри стимулюватимуть підвищення економічної активності у регіонах, культивуватимуть smart-підприємництво й сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді.

“Планується, що вони включатимуть створення лабораторій, IТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання й коворкінгу”, — йдеться у повідомленні.

У державному бюджеті на 2021 рік на створення Центрів передбачено понад 110 млн грн. Кошти будуть спрямовані, зокрема на будівництво (нове, реконструкцію або капітальний ремонт) будівель, в яких створюватимуться центри креативної економіки, а також на виготовлення проєктної документації.

Пропозиції щодо переліків проєктів формуватимуться місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевих рад і подаватимуться на затвердження Мінрегіону.

Серед основних умов надання фінансування — відповідність проєкту зі створення центрів креативної економіки пріоритетам, визначеним у програмних і стратегічних документах розвитку територій, наявність фінансово-економічного обґрунтування здатності довгострокового функціонування центру креативної економіки.

Крім того, проєкти повинні відповідати принципам безбар’єрності й термін їх реалізації не повинен перевищувати 2 роки.

Тим часом Мінекономіки оцінило падіння ВВП у січні у 2,6-2,8%. А за прогнозами німецьких економістів цього року українська економіка зросте на 4,3% ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram