Новини
4 Березня 2022
407

В Україні запровадили серйозні обмеження на операції з валютою

Найбезпечніший спосіб — використовувати для продажу валюти онлайн-банкінг вашого банку

Національний банк України (НБУ) пояснив, які операції з іноземною валютою доступні сьогодні — як на території країни, так і закордоном.

Як повідомили у пресслужбі НБУ, продати іноземну валюту можна у працюючих відділеннях банків, операторів поштового зв’язку та в обмінниках, обмеження відсутні. Офіційний курс гривні до долара — 29,25 грн/$ (зафіксовано на 24.02.2022).

“Купівля іноземної валюти поки що заборонена (заборона діє з 24 лютого 2022 року)”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, зняти з валютного рахунку можна валюту у валюті рахунку в еквіваленті 30 тис. грн на день без комісій (дозволено з 1 березня 2022 року), та у національній валюті обсягом 100 тис. грн, попередньо здійснивши продаж валюти зі свого рахунку та зарахувати ці кошти на рахунок у національній валюті (дозволено з 24.02.2022 року).

Продати валюту можна через онлайн банкінг без обмежень.

“За кордоном можна використовувати платіжні картки для зняття готівки та розрахунків. Обмежень на безготівкові розрахунки за кордоном немає”, — додали в Нацбанку.

Зазначається, що заборонені будь-які операції з використанням російських та білоруських рублів.

Заборонено перекази, зокрема з використанням картки або іншого електронного платіжного засобу, який випустила платіжна система, що працює у РФ та Білорусі. Також такими картками не можна розрахуватися в Україні: зробити переказ чи платіж чи зняти з них готівку.

Підприємства, які мають спеціальні дозволи та забезпечують виконання мобілізаційних планів, можуть знімати готівкою іноземну валюту без обмежень.

У НБУ закликали українців користуватися платіжними картками: здійснювати розрахунки можна як із гривневою, так і з валютної картки. Жодних обмежень на безготівкові розрахунки Національний банк України не запроваджував.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram