Новини
24 Червня 2022
531

В Україні заблокували активи російського бізнесмена на 1 мільярд

Його звинувачено у фінансуванні тероризму та незаконному видобутку корисних копалин

У справі про незаконний видобуток корисних копалин та фінансування тероризму суд заарештував майно російського бізнесмена та підконтрольних йому комерційних структур загальною вартістю понад 1 млрд грн, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора та СБУ.

Розслідується кримінальне провадження за фактом здійснення групою осіб, організованої громадянином рф, незаконної діяльності, пов’язаної із видобуванням корисних копалин, ухиленням від сплати обов’язкових податків та плати за землю, виведенням коштів та фінансуванням тероризму (ч. 2 статті 197-1 ч. 3 статті 209, ч. 3 статті 212, статті 240, ч. 1 статті 255, ч. 3 статті 257, ч. 3 статті 258-5 КК України).

Організацією, яка займалася незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах, керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій у Криму та на сході України.

Згідно з матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і корисні копалини, що незаконно видобуваються, на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що він організував незаконний бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займалися масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що в Україні заарештували активи білоруської компанії на 20 млн грн. Нафтову компанію підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницького захоплення державної влади.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram