Новини
29 Липня 2021
547

В Україні з початку місяця виявлено понад 4 тисячі нелегальних працівників

Найбільше — у Запорізькій, Вінницькій та Хмельницькій областях

З початку інспекційної кампанії щодо з’ясування про неформальні трудові відносини було розпочато 1383 інспекційних відвідування та виявлено 4064 працівників, допущених до роботи без трудових договорів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки України.

“Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця, що засвідчує ефективність ризику орієнтованого підходу”, — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що найбільше незадекларованих працівників — у Запорізькій (437), Вінницькій (364) та Хмельницькій (273) областях. Крім того, під час проведення перевірок укладено трудові договори із 1690 працівниками.

Найактивніше працівники легалізуються у сферах організації тимчасового розміщування (на 141%) та харчування (на 35%). Також є позитивна динаміка у сферах сільського господарства (на 8,5%) й торгівлі (на 7%).

Якщо порівнювати з відповідним періодом 2020 року кількість працівників, щодо яких надійшли повідомлення про прийняття на роботу, зросла на 12%.

У регіональному розрізі з початку інспекційної кампанії найвища динаміка працевлаштування проти відповідного періоду минулого року спостерігається у Закарпатській (43,5%), Чернівецькій (42 %) та Донецькій області (36,9).

Раніше Investory News писали, що у перші два дні інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин було розпочато 152 інспекційних відвідування та виявлено 240 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram