Новини
17 Листопада 2021
691

В Україні вводять штрафи за продаж ліків дітям

Документ підтримали 315 народних депутатів

Верховна рада України (ВРУ) ухвалила законопроєкт №5123-1 щодо встановлення відповідальності за продаж ліків дітям. За документ у другому читанні проголосувало 315 народних депутатів.

Таким чином:

• повторне протягом року вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

• за реалізацію (відпуск) лікарських засобів в аптечних закладах, зокерма з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами), а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу особі, яка не досягла 14-річного віку — штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

• повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною третьою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, — тягне за собою накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відомо, цьогоріч у червні парламентарі ухвалили цей законопроєкт за основу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України (КМУ) ухвалив постанову, якою підвищуються тарифи на операції з трансплантації серця та легень. У МОЗ підкреслили, що оновлені тарифи все одно будуть меншими за вартість аналогічних послуг за кордоном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram