Новини
11 Квітня 2022
566

В Україні створюють Координаційну раду з логістики у сільському господарстві

Рада сприятиме координації між міністерствами та іншими місцевими органами

Для розв’язання проблемних питань у сфері розвитку транзитного потенціалу та логістики в Україні створюється спеціалізована Координаційна рада під головуванням міністра аграрної політики та продовольства.

Відповідна ухвала Кабінету Міністрів України №427 “Про утворення Координаційної ради з логістики в сільському господарстві” опублікована на урядовому порталі.

Рада сприятиме координації між міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, місцевими адміністраціями у сфері розвитку транзитного потенціалу та логістики.

Серед основних завдань Ради також наступні:

• підготовка пропозицій та рекомендацій щодо формування та реалізації державної політики у сфері транспорту, шляхового господарства, розвитку транзитного потенціалу та логістики;

• вдосконалення логістики перевезень;

• підвищення ефективності процедур здійснення державного контролю при переміщенні товарів та транспортних засобів через державний кордон;

• скорочення витрат на міжнародні та внутрішні перевезення товарів;

• скорочення часу на транспортування товарів тощо.

Тим часом АТ “Укрзалізниця” збільшить мінімум удвічі пропускну спроможність західних залізничних прикордонних переходів із країнами ЄС. Це дозволить наростити експортні можливості України, зокрема для перевезення аграрної продукції, доки ворог блокує наші основні морські порти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram