Новини
18 Вересня 2019
971

В Україні скасовано подвійне оподаткування з Туреччиною та Швейцарією

У планах Кабміну ще дві країни – Кіпр та Великобританія

Верховна Рада України на засіданні 18 вересня ратифікувала два протоколи до угод України зі Швейцарією (законопроект №0004, за який проголосувало 307 парламентаріїв) та Туреччиною (законопроект №0005  – 320 голосів) про уникнення подвійного оподаткування.

Згідно із законопроектом затверджуються зміни у двосторонніх податкових угодах між урядами цих держав. “Зокрема вводиться порядок оподаткування, який відрізняється від передбаченого чинним законодавством”, – зазначається у пояснювальній записці.

За словами заступника міністра фінансів України Юрія Гелетея під час презентації законопроекту №0004 у Верховній Раді, ратифікований протокол передбачає збільшення розміру ставок оподаткування процентів та роялті з 0% до 5%, вдосконалення процедури взаємного узгодження (вирішення податкових спорів) та розширення механізмів обміну інформацією між Україною та Швейцарією.

Що стосується законопроекту №0005, то за інформацією видання Інтерфакс-Україна, у висновку комітету з питань зовнішньої політики уточнення стосуються порядку оподаткування доходів, які отримують резиденти договірної держави від відчуження акцій або інших прав, порядку оподаткування винагороди, одержуваної у зв’язку з роботою за наймом на борту судна, літака, іншого транспорту, який експлуатується підприємством договірної держави, а також порядку обміну інформацією.

Як пише видання UBR, Туреччина та Швейцарія – не одні з переліку країн, з якими планується скасування подвійного оподаткування. “Раніше Кабмін підтримав і направив до парламенту законопроекти щодо затвердження угод про уникнення подвійного оподаткування та боротьбу з ухиленням від оподаткування з Кіпром і Великобританією”, – йдеться у повідомленні.

Обидві угоди набувають чинності із дати останнього письмового повідомлення про завершення країнами необхідних для цього внутрішньодержавних процедур.

Про те, як і з чого розпочати експорт до Франції, а саме – яку продукцію краще експортувати, як презентувати свій бренд та налагоджувати стосунки з французькими партнерами можна прочитати в матеріалі Investory News: “Business trip: Як і з чого розпочати експорт до Франції”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram