Новини
23 Квітня 2021
631

В Україні розроблятимуть власні вакцини

Наразі вирішується питання місця для наукової лабораторії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив протягом двох тижнів опрацювати питання інфраструктури та визначити шляхи фінансування для створення в Україні лабораторії високого рівня з розробки вакцин. Про це прем’єр заявив під час наради за участю керівників провідних наукових установ та інститутів.

За словами Шмигаля, ситуація з дефіцитом вакцин проти COVID-19 у світі продемонструвала необхідність створення власної лабораторії в Україні.

“Сьогодні весь світ стоїть у черзі за вакциною, і очевидним стає факт, що Україні необхідно мати власну базу для розробки вакцин. Це стратегічне питання, оскільки будівництво сучасної інфраструктури за світовими зразками дозволить нам відновити науковий потенціал і розробляти препарати для захисту від різних хвороб”, — зазначив прем’єр.

Під час наради заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що одним із варіантів, який розглядає МОЗ, є створення лабораторії на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського.

“Паралельно є план створити в інституті відкритий науковий простір, що буде об’єднувати всіх вчених для проведення досліджень”, — розповів Ляшко.

За словами заступника міністра, такий відкритий кластер дасть Україні поштовх до відновлення виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема для лікування онкологічних захворювань.

Як писали раніше Investory News, компанія Pfizer повідомила про нові випадки продажу підроблених вакцин від Covid-19, які зловмисники видають за ті, які Pfizer виробляє спільно з компанією BioNTech. Замість вакцини від Covid-19 зловмисники наливають дистильовану воду або засіб від зморшок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram