Новини
29 Листопада 2019
1 263

В Україні почнуть продавати штучне м’ясо Beyond Meat

Вартість однієї бургерної котлети складе близько 116 гривень

Продукція виробника рослинного м’яса Beyond Meat з’явиться в магазинах України в грудні 2019 р., про це повідомляє AgroPortal з посиланням на заяву генерального директора компанії Beyond Meat in Ukraine Станіслава Луцковіча.

“З грудня продукція Beyond Meat буде доступна в ресторанах і супермаркетах України. Її можна буде спробувати та приготувати вдома”, — зазначив він.

Луцковіч також додав, що у компанії вже підписані контракти з понад 40 ресторанами в Києві, багато з яких додадуть штучне м’ясо в меню з перших чисел грудня.

Вартість бургерної котлети на ринку України складе близько 116 грн за 113 г, або ж близько 1 тис. грн/кг. Однак, як зазначають у компанії, в майбутньому вартість має знизитися за рахунок  вдосконалення технологій, а також поліпшення логістики, оскільки компанія має намір побудувати завод в Нідерландах.

“Розведення худоби стане застарілою і варварською традицією, яка піде в минуле вже протягом цього століття. У світі тренд на вегетаріанство розвивається стрімко і зростання попиту на такі продукти відбувається більш ніж на 100%”, — сказав він.

Нагадаємо, Beyond Meat 28 жовтня опублікував результати третього фінансового кварталу 2019 р. Компанія вперше показала чистий прибуток — він склав $4,1 млн або $0,06 на акцію проти збитку в $9,3 млн роком раніше. Аналітики Refinitiv очікували прибуток у розмірі $0,03 на акцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram