Новини
1 Грудня 2020
1 217

В Україні обвалився попит на нові легкові авто

Тим часом АМКУ розпочинає збір інформації про ринок зарядки електромобілів

У листопаді 2020 року українці придбали та зареєстрували 7,1 тис. нових легкових авто. У результаті в річному вираженні цей сегмент автомобільного ринку зменшився майже на 17%, повідомляє Укравтопром.

У порівнянні з жовтнем, попит на нові автомобілі знизився на 16%. Найпопулярнішою маркою на ринку нових легкових автівок залишається Renault. “Протягом місяця 1173 автомобілі поповнили український автопарк. Однак це на третину менше від показника річної давнини”, — йдеться у повідомленні.

На другому місці Toyota, автомобілі якої обрали 1136 осіб, що на 9% менше від результату листопада 2019 року. Третя позиція у KIA, в активі цієї марки 509 реєстраційних номерів (-32%). На четвертому місці SKODA, яка на 7% скоротила листопадову реалізацію до 492 одиниць. П’ята позиція у рейтингу і 69%-ве зростання у Mazda, результат якої — 290 авто.

Шосту позицію посіли одразу дві марки — Volkswagen і Peugeot — по 289 зареєстрованих авто. Водночас у порівнянні з листопадом минулого року німецька марка втратила 50% продажів, а французька, навпаки, показала зростання на 12%.


До рейтингу найкращих 10 марок увійшли: Hyundai — 277 шт. (-37%); Ford — 253 шт. (+102%); Suzuki — 252 шт. (+1%); Mitsubishi — 234 шт. (-8%). Бестселером минулого місяця став автомобіль Toyota RAV4 з показником 532 реєстрації.

Всього з початку року свої перші реєстраційні номери в Україні отримали 75,6 тис. нових легкових автомобілів, що майже на 5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Тим часом Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав збір інформації та вивчення ринку зарядки електромобілів, про це йдеться у повідомленні на сайті комітету.

У ньому зазначають інтенсивне зростання останніми роками ринку електрокарів, паралельне зростання й ринку комерційних зарядних станцій. “У зв’язку з цим АМКУ розпочинає його моніторинг з метою контролю над дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що основна мета контролю:

• визначення стану конкурентного середовища на ринку та його оцінка;

• виявлення й визначення наявних на ринку проблем, що перешкоджають розвитку конкуренції, забезпечення дотримання законодавства про захист економічної конкуренції;

• підготовка у разі потреби за результатами такого контролю пропозицій щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції.

АМКУ закликав наявних і потенційних учасників ринку надати інформацію та міркування щодо можливих економічних, організаційних, адміністративних і технічних бар’єрів, які можуть перешкоджати новим компаніям, щоб конкурувати на ринку зарядки електромобілів.

Раніше Investory News писали, що у Європі попит на електромобілі вперше перевищив продажі авто “на дизелі”. При цьому у вересні кожна четверта нова машина зареєстрована у ЄС була електрокаром або гібридом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram